Od sutra nema odobravanja subvencionisanih keš kredita

Bez autora
Oct 28 2010

U bankama se od sutra obustavlja primanje zahteva za odobravanje gotovinskih kredita građanima. Ova mera je postigla svoj cilj, jer je građanima omogućila da ekonomski što lakše prevaziđu težak period krize i zamrznutih plata i penzija.U Srbiji je tokom 2010. građanima plasirano oko 241,5 miliona evra keš kredita, koje su oni uglavnom potrošili za kupovinu hrane i plaćanje osnovnih komunalnih usluga, tako da su se pokazale kao netačne prognoze pojedinih analitičara, koji su tvrdili da će ta sredstva biti utrošena za uvoz materijalnih dobara.

Od sutra nema odobravanja subvencionisanih keš kreditaU bankama se od sutra obustavlja primanje zahteva za odobravanje gotovinskih kredita građanima.

Ova mera je postigla svoj cilj, jer je građanima omogućila da ekonomski što lakše prevaziđu težak period krize i zamrznutih plata i penzija.
 
U Srbiji je tokom 2010. građanima plasirano oko 241,5 miliona evra keš kredita, koje su oni uglavnom potrošili za kupovinu hrane i plaćanje osnovnih komunalnih usluga, tako da su se pokazale kao netačne prognoze pojedinih analitičara, koji su tvrdili da će ta sredstva biti utrošena za uvoz materijalnih dobara.
 
Imajući u vidu da će od januara 2011. godine plate i penzije biti odmrznute i povećane za oko šest odsto, keš krediti će biti obustavljeni.
 
U narednoj godini biće nastavljeno odobravanje subvencionisanih kredita za likvidnost i investicije preduzećima, kao i subvencionisani potrošacki krediti građanima za kupovinu domaće robe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik